Terschelling

Individuele begeleiding

Voel je het verlangen om jezelf te ontmoeten in de natuur, maar sluit je behoefte niet aan bij het programma van de Vision Quest, dan kunnen wij je individuele begeleiding aanbieden.

Wandelcoaching – op zoek naar antwoorden in de natuur Voor de oude volkeren, die nog dicht bij de natuur leefden, was de natuur de bron van antwoorden op alle levensvragen. In onze westerse wereld zijn we verleerd om de spiegels van de natuur tot ons te nemen. Wij nodigen je uit om het bos in te gaan en je af te stemmen op de spiegels van de natuur.
Tijdens een boswandeling gaan we eerst in op je vraag. Samen proberen we die vraag scherp te krijgen. Tijdens dit proces letten we op de natuur, die soms al verrassende tekenen kan geven. Als je vraag scherp is, kijk je of er een boom, dier, steen of plek is waar je aandacht naar toegetrokken wordt. Vooral oude bomen dragen veel levenservaring met zich mee. Door je met jouw vraag op zo’n boom af te stemmen kun je soms heldere antwoorden krijgen. Maar ook kleinere planten, dieren, stenen, wolken en de wind zijn spiegels die je kunnen helpen om antwoorden te vinden.

Plantenwortels kunnen een spiegel zijn van je eigen wortels. Als je een vraag hebt over je voorouders kun je op zoek gaan naar een plant die zijn wortels aan jou wil tonen. Uitgangspunt daarbij is: laat je leiden door waar je aandacht naartoe getrokken wordt. Samen kijken we welke spiegels je terugkrijgt.

Individuele wandelcoaching laat zich goed combineren met andere vormen van coaching. Inzichten uit een boswandeling kunnen verrijkend zijn in een trajekt bij een coach die met andere methoden werkt.

Prijs voor een wandeling van ca. 2 uur: € 50 bij inkomen tot modaal / € 75 bij inkomen boven modaal.

Vision quest individueel Als je geroepen wordt door de Vision Quest en ons programma niet past bij je specifieke wensen kunnen we in overleg de mogelijkheid onderzoeken van een individuele Vision Quest. Dit is altijd maatwerk. Het kan bijv. zijn dat je graag in een bepaalde periode op Vision Quest wilt of een andere periode dan 4 dagen.

We vragen je om je wensen per email of telefoon aan ons kenbaar te maken. Wij onderzoeken dan of wij je een programma kunnen bieden dat aansluit bij je verlangens. Iemand van ons die in de gelegenheid is om je hierin te begeleiden neemt dan contact met je op en doet je een voorstel. Als dit voorstel bij je past maak je een afspraak voor een intake-gesprek. Daarin maak je verdere afspraken over het programma en de voorbereidingen.

De prijs van een individuele Vision Quest is afhankelijk van het afgesproken programma maar zal altijd hoger liggen dan de Vision Quest die wij voor een groep aanbieden en die in de agenda is vermeld.

Ceremonies – om je intenties te bekrachtigen Intentie geeft richting aan je leven. Als je je bewust bent van je intenties neem je in je leven of bij een activiteit je stuur in eigen hand.

In een ceremonie spreek je je intenties uit en vraag je om hulp van de aanwezigen en hulp uit de onzichtbare wereld.

Voor volkeren die dichtbij de natuur leven zijn de seizoenswisselingen vaak momenten om ceremonies te houden. Ceremonies zijn vooral gepast bij een nieuwe stap in je leven, zoals verhuizing, verandering van werk en het begin en einde van een relatie. Maar ook in de ondersteuning van je eigen ontwikkeling kunnen ceremonies je behulpzaam zijn. Je kunt bijv. in een ceremonie de intentie uitspreken dat je meer ruimte inneemt voor je eigen waarheid en dingen die voor jou belangrijk zijn. Dankbaarheid is de krachtigste positieve energie en neemt in ceremonies altijd een belangrijke plaats in. Dankbaarheid kun je uitspreken voor alles wat de voorgaande periode je gebracht heeft, de lessen die je geleerd hebt, de steun die je gekregen hebt; alles wat gemaakt heeft dat het nu tijd is voor een volgende stap.

Als je iemand van ons begeleiding vraagt bij een ceremonie, maken we eerst een afspraak voor een gesprek. Daarin gaan we vooral in op je intenties. Samen gaan we op zoek naar een vorm en lokatie die daarbij past. Ook besteden we aandacht aan de mensen die je erbij wilt hebben.

Op basis van vorm en tijdsduur spreken we een prijs af.