Terschelling

Over de Vision Quest

Thuiskomen. In afzondering in de natuur, zonder afleiding, kom je toe aan echte aandacht voor jezelf. Omdat de natuur niet oordeelt, helpt ze je om jezelf volledig te accepteren. Door je verblijf in de natuur vindt er een verandering in je bewustzijn plaats. Je zintuigen worden scherper, je geest wordt gevoeliger. Alles wat je waarneemt in de natuur spiegelt een deel van jou. Oude herinneringen en verdrongen emoties komen aan de oppervlakte drijven en krijgen een plek. Je krijgt een dieper inzicht in wie je werkelijk bent, hoe je in het leven staat en wat jouw waarheid is. Je komt thuis bij jezelf. Je voelt liefde voor jezelf. Deze ervaring kan je leiden naar een nieuwe betekenisvolle richting in je leven. De quest is een ervaring die je heel lang bij zal blijven.

Overgave en moed. Er is moed voor nodig om je over te geven aan alle krachten die er zijn. Als je je bekende zekerheden loslaat ontdek je wat echt belangrijk voor je is. Dat is een bron van vrijheid.

Nieuwe levensfase. De Vision Quest is ook een oude overgangsrite. Als je op quest gaat stel je je open voor een verandering in je leven. Het is een proces van afscheid nemen (scheiding), sterven (de drempel overgaan) en opnieuw geboren worden (inlijving, terugkeer naar het leven). Je ervaringen tijdens je afzondering in de natuur neem je mee en geven je nieuwe levenskracht. De plaats waar je naar terugkeert, is veranderd omdat jij bent veranderd, je waarnemingen zijn veranderd. Je stapt een nieuwe levensfase in. De Vision Quest helpt je om je over te geven aan de stroom van het leven en meer vanuit je hart te gaan leven.

Oorsprong van de vision quest. Veel oude natuurvolkeren kenden een vorm van natuurretraite. De vision quest is afkomstig van de Noord-Amerikaanse indianen. Het is oorspronkelijk een ceremonie die de overgang markeert van puberteit naar volwassene. In sommige tradities ging men ook op latere leeftijd op vision quest om zich voor te bereiden op een nieuwe levenstaak.

........ "Met angst ging ik mijn Vision Quest tegemoet. Angst voor wat er komen gaat (honger, verveling etc.) maar zeker angst voor wat ik bij mezelf tegen zou komen tijdens die dagen alleen. Mijn Visioen Questo gaf me juist een mooi cadeau. De dagen van leegte, rust, ruimte en oordeelloosheid zorgden voor Eye Openers zodat ik tot mijn kern kon komen.
Ik denk nog regelmatig terug aan mijn Vision Quest. Het was zo'n pure ervaring dat terwijl ik dit schrijf de tranen weer in mijn ogen schieten. Dit na ruim 2 jaar. Mijn Vision Quest heeft mij positief veranderd"......... Willem