Terschelling

Programma

Het verhaal waarin jij de hoofdrol speelt.

Programma Vision Quest. Op vrijdagavond kom je aan in het basiskamp. Op zaterdag en zondag ben je samen met de anderen in het basiskamp waar je optimaal wordt voorbereid op je quest. Daarna ben je vier dagen en vier nachten alleen, op een voor en door jou uitgekozen plek. Alleen met jezelf, in verbinding met de natuurkrachten en de spirituele wereld, met een kleine shelter van tentzeil. We adviseren je tijdens deze vier dagen te vasten. Dit helpt je om nog scherper waar te nemen en jezelf op een nog dieper niveau te ontmoeten. De laatste twee dagen zijn er voor de integratie van jouw quest en verblijf je weer met de groep in het basiskamp. Zaterdagavond is het programma afgelopen. Je bent welkom om die avond met ons een feestelijke ceremonie te vieren en om op zondagochtend naar huis te gaan. In overleg bestaat de mogelijkheid dat je partner of iemand anders die je dierbaar is de laatste avond en nacht aanwezig is om de terugkeer van je quest mee te maken.

Nazorg Na de terugkeer ervaar jij het dagelijks leven anders omdat jij bent veranderd. Misschien wil je nieuwe stappen zetten, maar weet nog niet hoe. Misschien verwachten je verwanten dat je doet zoals je voorheen altijd deed, terwijl dat voor jou niet meer klopt. Om je bij de integratie van jouw quest in het dagelijks leven te ondersteunen organiseren wij ongeveer een maand na afloop van de Vision Quest een terugkomdag met een zweethutceremonie. Ook organiseren wij jaarlijks een terugkomdag voor alle oud-deelnemers van de Vision Quest.

Locatie. Het grootste deel van Terschelling bestaat uit een uitgestrekt duingebied met kale duintoppen, heiden, moerassen, duinmeertjes, bos en struweel. Een dynamisch natuurgebied waar zon en wind vrij spel hebben. Het basiskamp is ten noorden van West-Terschelling aan de bosrand.

......"Mijn vision quests brachten me bij mijn diepste essentie, bij mijn innerlijke weten. Alle maskers vallen af, je hoeft niets meer hoog te houden. Een ontmoeting met wie ik in wezen ben, in een veilige en heilige ruimte, met de natuur als spiegel. Dat weten reist met mij mee in mijn dagelijks leven. Het helpt me om mijn koers te bepalen, trouw te blijven aan mezelf en werkelijke verbinding met anderen te maken. Ik heb de begeleiding door het team als zeer ondersteunend ervaren. Zij brachten rust, vertrouwen, praktische tips en geborgenheid bij het vuur. Dank jullie wel daarvoor." Anna