Terschelling

Training tot Vision Quest begeleider

Het begeleiden van een groep mensen die op Vision Quest gaat is teamwerk. Belangrijk daarin zijn het kennen van je eigen kracht, samenwerken met teamgenoten en het kennen van de natuur en de onzichtbare krachten.

In deze training leren we je vaardigheden die bij het begeleiden van een Vision Quest belangrijk zijn. Enkele van deze vaardigheden zijn: opbouw basiskamp, het voorbereiden van een groep op een vision quest, het vinden van geschikte plekken in de natuur, aandacht hebben voor de individuele thema's van deelnemers en hoe hiermee om te gaan tijdens een Vision Quest. Een bijzondere vaardigheid is het begeleiden van ceremonies. Daarnaast geven we je inspiratie om je eigen Vision Quest programma vorm te geven.

Als je deze training wilt volgen vragen we je een motivatiebrief te schrijven en deze naar ons te mailen. Vervolgens zal een van ons contact met je opnemen voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. Aan de hand van jouw persoonlijke wensen en leerdoelen stellen wij een programma op maat voor jou samen.

Onderdelen van het programma kunnen zijn:

  • lessen; waarin de trainers kennis aan jou overdragen;
  • huiswerkopdrachten; waarin je contact maakt met je bezieling;
  • oefenen; tijdens voorbereiding op de Vision Quest en een gedeelte van de Vision Quest zelf ben je deel van het team en krijg je ook oefeningen ter voorbereiding van het begeleiden van een Vision Quest;
  • een eigen mini-Vision Quest; je bent één of meer dagen en nachten alleen in de natuur om je ervaringen tijdens de training te integreren;
  • ceremonies; om je intenties te bekrachtigen en je te verbinden met de leiding van de onzichtbare krachten.


Bij het goed afsluiten van de training word je in een ceremonie tot Vision Quest begeleider geïnitieerd.

Tijdens een deel van het Vision Quest-programma maak je deel uit van de staf.

Prijs: Bij inkomen tot modaal € 650; bij inkomen boven modaal € 795.

..... "Ik heb Marco leren kennen als een integere en gedreven begeleider met om hem heen een toegewijde staf. Ik heb van hem heel bruikbare praktische zaken geleerd zoals het opzetten van een basiskamp en het bouwen van een zweethut. Marco heeft me ook een aantal betekenisvolle ceremonies aangereikt die intenties verduidelijken en transities markeren. Hij heeft me laten zien hoe je op een gewetensvolle manier questers begeleidt in de voorbereiding en na afloop van de quest.
Marco heeft me ook goed geholpen om mijn eigen rol en stijl van Vision Quest begeleider helderder te krijgen. Tenslotte heeft Marco mij geïntroduceerd in de levenshouding van het sjamanisme en hoe dat te vertalen in het dagelijks leven en de opzet en inhoud van de Vision Quest..."

Elmer